China Eastern Airlines: Παραγγελία έξι Boeing 737-700

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 08:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την αγορά έξι αεροσκαφών τύπου Boeing 737-700, αξίας δύο δισ. γιουάν (241 εκατ. δολ.), προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης των ταξιδίων, προχώρησε η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, από πλευράς μεγέθους στόλου, China Eastern Airlines Corp.

Η αεροπορική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, αναφέρει, ότι, υπέγραψε συμφωνία με την αεροπορική βιομηχανία Boeing Co., που εδρεύει στο Σικάγο, χθες.

Τα νέα αεροσκάφη, τα οποία θα αυξήσουν τη δυναμικότητα της αεροπορικής εταιρείας κατά 4,3%, θα παραδοθούν τον Αύγουστο του 2006.

Η China Eastern, η China Southern Airlines Co. και άλλες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, ευνοούνται, καθώς αυξάνονται τα έσοδα των κατοίκων της χώρας, καθιστώντας τα ταξίδια πιο οικονομικά για τον περισσότερο κόσμο. Η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και η χαλάρωση των περιορισμών για την απόκτηση βίζας, θα αυξήσουν τον αριθμό των Κινέζων, που θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε ποσοστό της τάξης του 13% ετησίως, στα 100 εκατ. το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, των Ηνωνμένων Εθνών. Η ανάπτυξη προβλέπεται να τριπλασιαστεί σε διεθνές επίπεδο.

Η παραγγελία της China Eastern, είναι η δεύτερη αυτήν την εβδομάδα από την Boeing για την αγορά εμπορικών αεροσκαφών. Η Japan Airlines Corp., η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ασίας, από πλευράς πωλήσεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι θα αγοράσει 30 αεροσκάφη από την Boeing, το νέο μοντέλο της 7Ε7, με την προοπτική αγοράς άλλων 20.

Η Boeing έχασε πέρυσι την πρώτη θέση στον κλάδο από την Airbus SAS, που εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας και από πλευράς αριθμού παραγγελιών αεροσκαφών. H Air Deccan, η μοναδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ινδίας, ανακοίνωσε στις 21 Δεκεμβρίου, ότι θα αγοράσει 30 Airbus A-320. Την εβδομάδα που πέρασε, η AirAsia Bhd., η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, της Νοτιοανατολικής Ασίας, υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 2,5 δισ. δολ., για την αγορά 40 αεροσκαφών από την Airbus, τύπου Α320.

Σύμφωνα με την China Eastern, τα αεροσκάφη της Boeing, τα οποία χρησιμοποιούν κινητήρες της General Electric Co., θα χρησιμοποιηθούν για την αντκατάσταση παλαιότερων μοντέλων αεροσκαφών του στόλου της. Τα Boeing 737-700, μπορούν να μεταφέρουν από 126 έως 149 επιβάτες και μπορούν να διανύσουν το μέγιστο, 3.800 ναυτικά μίλια (7.038 χιλιόμετρα), ενώ η τιμή τους, βάσει του τιμοκαταλόγου, κυμαίνεται από 50,5 έως 59 εκατ. δολ. το ένα.

Σήμερα, ο στόλος της China Eastern, αποτελείται από 102 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 67 είναι Airbus και τα 17, Boeing.

Η εταιρεία, που αυξάνει φέτος τον στόλο της, ανακοίνωσε τον Ιούνιο την παραγγελία ύψους δύο δισ. δολ. για 20 αεροσκάφη από την Airbus SAS, τύπου Α330-200, με την προοπτική αγοράς ακόμα 10 αεροσκαφών.

Οι μετοχές της, τύπου Α, σημείωναν άνοδο 3,9%, φθάνοντας στα 4,28 γιουάν η μία, στις 11:30' π.μ., ώρα Σαγκάης, ενώ οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετοχές της, κέρδιζαν 0,6%, φθάνοντας στο 1,72 δολ. Χονγκ Κονγκ, η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα