Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ δύο γιατροί σε Χανιά και Φθιώτιδα

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 15:03
UPD:16:04
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Παραβάσεις ύψους 875.000 ευρώ σε γιατρό των Χανίων που εξέταζε τουρίστες χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία καταλόγισε το ΣΔΟΕ Κρήτης. Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκληματος υπολογίζεται ότι ο γιατρός εξέτασε περισσότερους από 6.000 τουρίστες από το 2006 έως το 2011.

Στο μεταξύ, 10.680  παραβάσεις καταλογίστηκαν σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ στη Φθιώτιδα γιατί ενώ συνταγογραφούσε και εξέταζε ασφαλισμένους, δεν εξέδιδε τις προβλεπόμενες αποδείξεις.

Κατάσχεση φορτίων λαθραίου οινοπνεύματος

Κλιμάκια του ΣΔΟΕ προχώρησαν επίσης στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου οινοπνεύματος που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγά από τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής, εντόπισε προχθές βουλγαρικό φορτηγό το οποίο μετέφερε 15.400 λίτρα λαθραίο οινόπνευμα, το οποίο προοριζόταν για την παρασκευή λαθραίων-πειρατικών ποτών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, στο ποσό των 600.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το οινόπνευμα είχε δηλωθεί ως καθαριστικό επίπλων.

Άλλο ένα φορτηγό από Βουλγαρία, που διακινούσε υγρό φορτίο μέσα στο οποίο είχε αποκρυβεί ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 65.000 ευρώ κατασχέθηκε από την Π.Δ. ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Καθηγητής είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φροντιστήριο

Παράλληλα, την Τετάρτη μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ Π.Κ. Μακεδονίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πόλη της Ημαθίας, γιατί είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φροντιστήριο, χωρίς να έχει τηρήσει τις προβλεπόμενες φορολογικές διαδικασίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα