Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2004 18:56

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, όπου η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της αργίας στην αγορά του Λονδίνου.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.817,69 μονάδες (-0,13%), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.235,36 μονάδες (-0,38%) και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.685,5 μονάδες (-0,17%).

Πιέσεις ασκήθηκαν στους κλάδους τουρισμού και ασφαλειών λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί όμιλοι της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η ελβετική Zurich Financial και η γερμανική Munich Re, τόνισαν πως είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί με ακρίβεια το κόστος των ζημιών.

«Για την ώρα δεν έχουμε σαφή εικόνα. Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι εμφανείς στον τουριστικό τομέα της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς πολλές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί. Ωστόσο, οι συνέπειες για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι μπορούν να προσδιοριστούν ακόμη επακριβώς», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής της Constantia Privatbank στη Βιέννη.

Η μετοχική τιμή της Zurich Financial υποχώρησε κατά 1,2%. Ο τίτλος της γερμανικής εταιρείας ταξιδίων TUI απώλεσε 1,06%.

Στον αντίποδα, επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι τραπεζών, τροφίμων και φαρμακοβιομηχανιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα