Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 16:41
UPD:17:04
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street , ανακάμπτοντας από το χθεσινό βαρύ sell-off, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνίαε έστω και την τελευταία στιγμή, για το όριο του χρέους, και θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,52%, ο S&P 500 ενισχύεται 0,61% και ο Nasdaq κερδίζει 0,62%.

Με τo ρολόι να γυρνά αντίστροφα, και μόνον λίγες ώρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, μετα και την προειδοποίηση χθες της Fitch ότι θα προχωρήσει πιθανότατα σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ, εάν καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις .

Αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατάφερε να προχωρήσει σε ψηφοφορία για την πρόταση που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στη Γερουσάι, με σκοπό το τέλος του shutdown και την αύξηση της οροφής του χρέους.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον της αγοράς, ενώ αργότερα αναμένεται και η έκθεση της Fed για την οικονομική δραστηριότητα.

H μετοχή της Bank of America σηημειώνει άνοδο 1,76%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, όπου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,497 δισ. δολάρια  από 340 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα το 2012.

Η μετοχή της U.S. Bancorp ενισχύεται 0,35% μετά τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου τα οποία έδειξαν ελαφρά πτώση κερδών,  στα 1,468 δισ. δολάρια από 1,474 δισ. δολάρια πέρυσι.

Η μετοχή της Intel υποχωρεί 0,46% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που έδειξε καθαρά κέρδη 2,95 δισ. δολάρια  στο γ΄ τρίμηνο, σε σχέση με καθαρά κέρδη 2,97 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο διάστημα το 2012.

Η μετοχή της Yahoo σημειώνει άνοδο 1,41%. Η εταιρείας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 296,7 εκατ. δολάρια για το γ΄ τρίμηνο, έναντι κερδών 3,2 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα