Βρετανία: Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 13:23
UPD:13:27
REUTERS/ANDREW WINNING

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7% του Αυγούστου.

Σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές κατοικιών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7% του Αυγούστου, έναντι εκτιμήσεων για μείωσή του στο 2,6%.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι τιμές των βρετανικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, ωθώντας τις αποδόσεις σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα έδειξαν πως ο πληθωρισμός που αφορά τις τιμές στη βιομηχανία παρουσίασε μεγάλη επιβράδυνση τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν κατά 3,8% τη χρονιά μέχρι τον Αύγουστο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη το ποσοστό της ανεργίας, που εκτιμάται ότι παρέμεινε στο 7,7% τον Αύγουστο.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα