Ανοδικά κινείται η Ευρώπη

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:27
UPD:14:14
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι προσδοκίες για ένα άμεσο deal στο πολιτικό αδιέξοδο των ΗΠΑ, ενθαρρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, με τους ηγέτες των δύο πλευρών να δηλώνουν πως σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί μία βραχυπρόθεσμη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρόευς.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία,Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί "τεράστια πρόοδος" στις συνομιλίες και τόνισε ότι ο ίδιος είναι πολύ αισιόδοξος πως θα υπάρξει deal άμεσα.

O Ρεπουμπλικάνος εταίρος του Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε από την πλευρά του, ότι θα υπάρξει λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα δώσει τέλος στο shutdown της κυβέρνησης και θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι χρηματοδιτικές ανάγκες του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,78%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,81%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,67%, ο DAX βρίσκεται στο +0,74%, ενώ 0,45% και 0,22% υψηλότερα κινούνται ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Burberry Group υποχωρεί 4,86% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας, Άγκελα Αχρεντς, στα μέσα του 2014, για να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου στα καταστήματα λιανικής και στις online αγορές, στην Apple.

Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά νέα, σήμερα η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, παρουσιάζουν τα προσχέδια του προϋπολογισμού του 2014, σύμφωνα με την προθεσμία που έχει δοθεί από την Κομισιόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα