Πιέσεις στη Wall Street

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 16:51
UPD:16:55
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Πτωτικά κινείται η Wall Street, με το μερικό shutdown να μετρά ήδη 14 ημέρες και την προθεσμία της συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους να πλησιάζει επικίνδυνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,53%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,53% και ο δείκτης Nasdaq κινείται  0,55% χαμηλότερα.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank σε σημερινή της έκθεση, εκεί που η αγορά θεωρούσε ότι ήταν ασφαλές το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, το Σαββατοκύριακο απέδειξε ότι οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ αργές, και έτσι η αγορές αντιδρούν αναλόγως, αφού οι προοσδοκίες για λύση σύντομα, εξατμίζονται.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσει την οροφή του χρέους μέχρι την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, για να αποφευχθεί η πιθανότητα αθέτησης πληρωμών, την στιγμή που την 1η Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να καταβάλει 24 δισ. δολάρια για πληρωμέςκοινωνικής ασφάλισης.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα μία συμφωνία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Κόρκερ, μέλος της τράπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, στο δίκτυο CNBC, μετά τις πληροφορίες που έχει για τις συνομιλίες μεταξύ του ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, και του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

Σήμερα, η αμερικανική αγορά ομολόγων, όπως και οι τράπεζες, είναι κλειστές λόγω του εορτασμού της «Ημέρας του Κολόμβου»

Σε ότι αφορά το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων κερδοφορίας και των οικονομικών στοιχείων, τα πράγματα αναμένεται να παραμείνουν ήρεμα, καθώς η σεζόν δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ξεκινά επίσημα αύριο, Τρίτη και λόγω του shutdown υπάρχει έλλειψη ανακοινώσεων οικονομικών δεδομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα