Πάνω το ευρώ, κάτω το δολάριο

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 13:32
UPD:13:34
EPA/JAGADEESH NV

Υποχωρεί σήμερα το δολάριο έναντι των «ασφαλών καταφυγίων» του γεν και του ελβετικού φράγκου, καθώς οι ανησυχίες για ενδεχόμενο default των ΗΠΑ ενισχύονται, μετά και το no-deal του Σαββατοκύριακου, την στιγμή που η προθεσμία για μία συμφωνία, λήγει την Πέμπτη. Το ευρώ συνεχίζει ανοδικά.

Το δολάριο υποχωρεί 0,3% έναντι του γεν στο 98,26, μετά το χαμηλό του 98,05 που άγγιξε στην αρχή της ημέρας, ενώ απομακρύνεται από το υψηλό δύο εβδομάδων που άγγιξε την Παρασκευή.

Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του ελβετικού φράγκου  στο 0,9114.

Το ευρώ ενισχύεται 0,17% έναντι του δολαρίου στο 1,3564.

Οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ έδειξαν κάποια σημάδια προόδου την Κυριακή, ωστόσο απέτυχαν  να δώσουν μία γερή ένδειξη ότι η χρεοκοπία των ΗΠΑ θα αποφευχθεί.

Η αποτυχία να υπάρξει μία συμφωνία μέχρι την προσεχή Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, θα αφήσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε αδυναμία πληρωμής των δανειακών της υποχρέωσεων, τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα μεγάλα δομικά ελλείματα στο ισοζύγιο πληρωμών των ΗΠΑ και στον προϋπολογισμό της αμερικάνικης κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την πτώση του risk premium στην Ευρωζώνη, θα οδηγηήσουν σε ένα πιο αδύναμο δολάριο έναντι του ευρώ.

Όπως εκτιμά, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου στο επόμενο τρίμηνο, θα βρεθεί στο 1,38 ενώ στο επόμενο εξάμηνο θα αγγίξει το 1,40.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα