Intersonic: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2004 18:24
UPD:18:25

Σε απάντηση της από 28/12/2004 επιστολής του Χ.Α., η εταιρεία Intersonic με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«1. Σε οικονομικό επίπεδο δεν υπάρχουν σήμερα σημαντικές επιπτώσεις από την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της OMP Europe. Και τούτο διότι η παραγωγική διαδικασία της OMP Europe συνεχίζεται κανονικά. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ωστόσο, προκύπτουν εύλογα πρόσκαιρες δυσλειτουργίες λόγω της έλλειψης διοίκησης, προς αντιμετώπιση των οποίων καταβάλλεται ήδη προσπάθεια με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό.

2. Η συμμετοχή της OMP Europe στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών πρώτου εννιαμήνου 2004 ανέρχεται σε ποσοστό 16,39% και σε ποσοστό 6% στα ενοποιημένα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της ίδιας περιόδου.

3. Η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της OMP Europe αποστερεί τη δυνατότητα από την εταιρία να διαχειριστεί τρέχοντα θέματα όπως την είσπραξη εσόδων μέσω επιταγών και κατ' αντιστοιχία την ικανοποίηση των απαιτήσεων των προμηθευτών. Μέχρι στιγμής σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων που προέκυψαν καλύπτονται από καταβολές ορισμένων εκ των μετόχων της Intersonic ενώ οι προμηθευτές στην πλειοψηφία τους επιδεικνύουν καλή θέληση παρέχοντας προθεσμία μέχρι την επίλυση του διοικητικού προβλήματος. Ωστόσο είναι προφανές, ότι η εκλογή νέας διοίκησης αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας δεδομένου ότι η καθυστέρηση θα διογκώσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της OMP Europe ήταν εξαρχής τριμελές, η δε παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και από την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πλέον νόμιμης συγκρότησης και σύνθεσης του Οργάνου, μη ούσας δυνατής της αναπλήρωσης του παραιτηθέντος μέλους με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στα πλαίσια της διαμορφωθείσας κατάστασης, τα υπόλοιπα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προέβησαν επίσης σε παραίτηση από τις ιδιότητές τους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτως ώστε να επισπευθεί η διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Αναφορικά δε με την αιτία παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας, ο ίδιος προέβαλε στην σχετική επιστολή του ως λόγο αυτής τη μη ανταπόκριση των μετόχων της Intersonic και των πιστωτριών τραπεζών στο αίτημα που είχε κατ' επανάληψη υποβάλει από τον περασμένο Απρίλιο για χορήγηση κεφαλαίου κίνησης στην OMP Europe.

5. Η Intersonic πρόκειται να συγκαλέσει εντός των προσεχών ημερών Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της OMP Europe με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η διαδικασία εκλογής και συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2005.

6. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αναμένεται σήμερα να επηρεάσουν τους στόχους και τις προοπτικές της Εταιρείας, όπως αυτές περιγράφονται στο ετήσιο δελτίο χρήσης 2003.

7. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Intersonic ανέρχεται συνολικά σε 455.500 Ευρώ και αφορά σε οφειλόμενα μισθώματα προς εταιρίες Leasing, οι οποίες έχουν εκμισθώσει στην Εταιρεία μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής ψηφιακών μέσων αποθήκευσης. Συγκεκριμένα οφείλονται: 1) 433.300 Ευρώ στην Εμπορική Leasing και 2) 12.200 Ευρώ στην Εγνατία Leasing. Ουδεμία εκ των προαναφερομένων Εταιρειών δεν έχει κινήσει διαδικασίες είσπραξης των οφειλών. Πλην των προαναφερομένων, δεν υφίστανται άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

8. α) Η εταιρία έχει προγραμματίσει την πώληση συμμετοχών και ακινήτων της. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της συμμετοχής της στη Centric Multimedia, στην IT Investments Romania καθώς και την Graphics Garage. Στα άμεσα σχέδια είναι η ρευστοποίηση των συμμετοχών της στις Despec Turkey, Despec Romania, ΕΝΑΛΙΟΣ και Bravelend καθώς και δύο ακινήτων της Εταιρείας στη Νέα Σμύρνη. β) Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή στην OMP Europe, έχοντας ήδη δεχτεί προτάσεις από ενδιαφερόμενους, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει συγκεκριμένο περιεχόμενο. γ) Το ποσό των τοκοχρεολυσίων που πρέπει να καταβληθεί εντός του 2004 ανέρχεται σε 818.000 Ευρώ και το 2005 σε 2.800 χιλιάδες Ευρώ. Ωστόσο, επισημαίνεται, ότι στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων, οι τελευταίες αυτές Τράπεζες έχουν δεσμευτεί, ότι το ποσό των 818.000 Ευρώ δεν πρόκειται να γίνει απαιτητό, έως ότου υπάρξει συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής του δανεισμού της εταιρίας. δ) Όπως αναφέρεται και παραπάνω, η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους βασικούς πιστωτές (τράπεζες), οι οποίοι έχουν στα χέρια τους μελέτη της εταιρίας συμβούλων KANTOR, η οποία συνετάχθη με σύμφωνη γνώμη τους. Με βάση τη μελέτη αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Intersonic έχει προτείνει στους βασικούς πιστωτές (τράπεζες) την χορήγηση 3 εκ Ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, 1,3 εκ Ευρώ για την πραγματοποίηση επενδύσεων και αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ύψους 45 εκ Ευρώ με έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου.

9. Έχει ολοκληρωθεί η πώληση της συμμετοχής στην IT Investments Romania και έχει καταβληθεί το τίμημα ύψους 1,375 εκ Δολαρίων το οποίο χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για μείωση του τραπεζικού δανεισμού. Σε ότι αφορά στην ENALIOS δεν έχει ακόμα προχωρήσει η διαδικασία ρευστοποίησης.

10. Οι πωλήσεις και τα κέρδη του ομίλου επηρεάζονται σημαντικά από την ισοτιμία Ευρώ-Δολαρίου. Η ενίσχυση του Ευρώ αποτελεί αρνητική εξέλιξη που επηρεάζει τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία του ομίλου. Ήδη, καταβάλλεται προσπάθεια αντιμετώπισης της εν λόγω κατάστασης μέσω της ανάπτυξης νέας δραστηριότητας που αφορά στην παραγωγή προεγγεγραμμένων CD, DVD και VCD που διακινούνται στην ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά δισκογραφίας, εταιριών εικόνας, τα οποία διανέμονται και ως premium από τα έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά). Πλην του προαναφερομένου, δεν υπάρχει άλλο γεγονός που έχει περιέλθει σε γνώση μας και μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή οικονομική και νομική διάρθρωση της εταιρίας μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα