Προς αύξηση κεφαλαίου 3 δισ. ευρώ η PSA Peugeot

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 10:57
UPD:10:59
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ είναι έτοιμη να προχωρήσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroen, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στην ΑΜΚ είναι, μάλιστα, πρόθυμοι να συμμετάσχουν τόσο η κινεζική Dongfeng Motor όσο και το γαλλικό δημόσιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας, η κρατική κινεζική εταιρεία Dongfeng και το γαλλικό δημόσιο στοχεύουν να αποκτήσουν μερίδιο από 20% έως 30% της PSA Peugeot Citroen έκαστη.

Την ίδια ώρα, τα συνδικάτα των εργαζομένων στην εταιρεία υποστήριξαν ότι είναι «ανοικτά» στο ενδεχόμενο το γαλλικό δημόσιο να αποκτήσει μερίδιο στην PSA Peugeot Citroen, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν οι προσπάθειές τους να μη χαθεί μεγάλος «όγκος» θέσεων εργασίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρξει και ενίσχυση του ρόλου της DPCA, της κοινοπραξίας που έχουν δημιουργήσει οι PSA και Dongfeng, με στόχο τα προϊόντα που κατασκευάζει να «κατακτήσουν» περισσότερες αγορές στην Ασία.

Εάν προχωρήσει η ΑΜΚ, τότε η οικογένεια Peugeot θα απολέσει τον έλεγχο της εταιρείας, καθώς θα μειωθεί το μερίδιό της σε αυτήν.

REUTERS TV

Reuters Breakingviews: Η Peugeot χρειάζεται κεφάλαια, αλλά όχι κυβερνήσεις

 

Η Peugeot συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα την τελευταία εξαετία. Αναζητά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιο συνεργάτη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει το κόστος λειτουργίας της και τις υψηλές ζημιές.

EURONEWSGREEK

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εμφάνισε ζημιές 5 δισ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν 18% και το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά να συρρικνώνεται στο 11%. Η εταιρεία απασχολεί 78.000 άτομα στη Γαλλία και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα για να μειώσει θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα