Κέρδη στη Wall Street

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 23:29
UPD:23:37
REUTERS/ADREES LATIF

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί μία λύση όσον αφορά στο αδιέξοδο στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και στην αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.

Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη συνάντηση, διάρκειας 90 λεπτών, που είχαν νωρίτερα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού ή τον τερματισμό της αναστολής της λειτουργίας πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών που συνεχίζεται για 11η ημέρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δείκτη Reuters/ Michigan, από 77,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο,ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ μειώθηκε στις 75,2 μονάδες τον Οκτώβριο.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Johnson&Johnson και Visa ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Boeing και El du Pont de Nemour.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 15,237.10 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε επίσης με άνοδο 0,63% στις1,703.19 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,83% στις 3,791.87 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα