Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Ευρώπη

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 19:34
UPD:19:49
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω ενδείξεων ότι οι πολιτικοί στις ΗΠΑ κινούνται πιο κοντά σε μια συμφωνία για να σταματήσει το shutdown των βασικών υπηρεσιών της κυβέρνησης και να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε 0,43% υψηλότερα, με το επενδυτικό κλίμα να εμφανίζεται ενισχυμένο καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων, μετά τη συνάντησή τους, εμφανίστηκαν έτοιμοι να δώσουν τέλος στην πολιτική κρίση.  

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,88%, ο δείκτης DAΧ έκλεισε με κέρδη 0,45%, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,04%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στο +0,08%, και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,24%.

Οι συζητήσεις χθες το βράδυ, μεταξύ του Ομπάμα και των ηγετών των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτηρίστηκαν ως μία «καλή συνάντηση». Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν την πρόταση τους για την αύξηση της ανώτατης οροφής του χρέους μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων δεν προβλέπει ωστόσο την λήξη του shutdown. Οι συνομιλίες πάντως συνεχίζονται, με ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων να δηλώνει στο Reuters πως μια συμφωνία είναι πιθανή ακόμα και σήμερα.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Philips ενισχύθηκε 2,76% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από την Goldman Sachs σε «buy» από «ουδέτερη».

Οι μετοχές της γαλλικής Accor έκλεισαν με κέρδη 1,89% μετά την αύξηση της σύστασής της από την Citigroup σε «buy».

Oι μετοχές της FLSmidth υποχώρησαν 0,35% μετά την υποβάθμισή τους από την Goldman Sachs σε «oυδέτερη».

Τέλος, η Royal Mail κατέγραψε άνοδο 33% σήμερα, στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της στην αγορά του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα