ΟΠΑΠ: Ο Καμίλ Ζίγκλερ νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 14:31
UPD:14:45
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τον τσέχο τραπεζίτη Καμίλ Ζίγκλερ διόρισε το ελληνο-τσεχικό fund Emma Delta στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τον τσέχο τραπεζίτη Καμίλ Ζίγκλερ διόρισε το ελληνο-τσεχικό fund Emma Delta στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά την απόκτηση και επισήμως του 33% του οργανισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΠΑΠ, μετά την παραίτηση των μελών του, κ. Παναγιώτη Κολιοπάνου του Φιλίππου, Δέσποινας Λασκαρίδου του Σάββα, Επαμεινώνδα Λεκέα του Ιωάννη, Θεοφάνη Μουστακάτου του Εμμανουήλ, Γρηγορίου Φελώνη του Βασιλείου, Γεωργίου Συμεωνίδη του Χρήστου και Ευθυμίας Χαλάτση του Χαραλάμπους, το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων τους κ. Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal Houst, Γεώργιο Μελισανίδη, Χρήστο Κοπελούζο, Pavel Saroch, Igor Rusek και συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Επίσης, το δ.σ. μετά την παραίτηση των μελών του, κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου του Γεωργίου, Στέφανου Παντζόπουλου του Γιαννούλη και Κωνσταντίνου Φουλίδη του Ιωάννη, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, τους κ. Konstantin Yanakov, Marco Sala, Rudolf Jurcik.

Στη συνέχεια, το δ.σ. ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

1. Kamil Ziegler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2. Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος Α’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
3. Pavel Horak, Αντιπρόεδρος Β’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. Michal Houst, Εκτελεστικό Μέλος
5. Γεώργιος Μελισανίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Xρήστος Κοπελούζος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Pavel Saroch, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Konstantin Yanakov, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Marco Sala, Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Igor Rusek, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
11. Rudolf Jurcik, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε., Καμίλ Ζίγκλερ.

Ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση του οργανισμού

Νωρίτερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είχε ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην Emma Delta Hellenic Holdings Ltd και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των 622 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης με το ελληνο-τσεχικό fund, το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει άλλα 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Το συνολικό ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε 712 εκατ. ευρώ και αποτελείται από τα προαναφερθέντα 652 εκατ. ευρώ πλέον των μερισμάτων της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη καταβληθεί.

«Η μεταβίβαση αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης από την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ήταν οι Deutsche Bank AG London Branch και NBG Securities, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Συνεργάτες και Freshfields Bruckhaus Deringer.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα