Υψηλότερα το δολάριο, ανοδικές τάσεις στο ευρώ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 12:51
UPD:12:54
EPA/FILIPPO MONTEFORTE

Κοντά στα υψηλά δύο εβδομάδων διαπραγματεύεται το δολάριο έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, μετά τις θετικές εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, ενώ ανοδικές τάσεις καταγράφει το ευρώ.

Αν και δεν υπήρξε συμφωνία μετά την συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων, η οποία διήρκησε 90 λεπτά, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, σε μία προσπάθεια να σταματήσει το shutdown των μερικών εκ των βασικών λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να αποφευχθεί μία ιστορική χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η Citigroup, η αμερικάνικη κυβέρνηση θα βρει κάποια λύση γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους και θα υπάρξει συμφωνί για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμών.

Το δολάριο ενισχύεται 0,4% έναντι του γεν, στο 98,49, μόλις κάτω από το υψηλό ημέρας του 98,56.

Αυτό ήταν και το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίοο, όπου κα ξεκίνησε το shutdown στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος καταγράφει την πορεία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι ενός καλθιού των βασικών διεθνών νομισμάτων, ενισχύεται ελαφρώς στις 80,448 μονάδες, ενώ χθες είχε αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ευρώ διαπραγματεύται υψηλότερα κατά 0,44% στο 1,3578 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με την JP Morgan, αν και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τις τελευταίες ημέρες κινείται σε σχετικά σταθερά επίπεδα και χθες κινήθηκε καθοδικά, και αυτό ίσως  να υποδηλώνει ότι το ράλι έχει πλέον τελειώσει, ωστόσο διατηρείται ο στοχός του 1,3901 για τον επόμενο μήνα.

Ανοδικά κινείται το ευρώ και έναντι της στερλίνας, στο 0,8493 με άνοδο 0,28%, και έναντι του ελβετικού φράγκου στο 1,2320 με άνοδο 0,013% αλλά και έναντι του γεν στο 133,3771 με άνοδο 0,46%.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα