Τέλος στο πτωτικό σερί για την Ευρώπη

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 19:34
UPD:19:36
EPA/ANDY RAIN

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας μάλιστα τα μεγαλύτερα κέρδη εδώ και έναν μήνα, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι θα υπάρξει προσωρινό deal στο αδιέξοδο του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Ο δείκτης FTSEurofirst έκλεισε με άνοδο 1,59%, φρενάροντας την τριήμερη πτώση του, με το ράλι στην Ευρώπη να είναι ευρύ σήμερα, μετά από εννέα ημέρες όπου το shutdown των ΗΠΑ διατηρούσε την επενδυτική ψυχολογία σε νευρικότητα.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε ράλι 1,46% και απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών που είχε βρεθεί χθες.

Ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 1,99%, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 2,21%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε 2,35%, και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +1,54%.

Σήμερα, την δέκατη ημέρα του shutdown των ΗΠΑ, αναμένεται να συναντηθούν ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, στον Λευκό Οίκο, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της βρετανικής WH Smith σημείωσαν ράλι της τάξης του 5,27% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας όπου έδειξαν 6% αύξηση στα ετήσια κέρδη και ανακοίνωσε σχέδιο επαναγοράς μετοχών.

Η μετοχή της Hays ενισχύθηκε 2,5% λόγω των πολύ θετικών εκτιμήσεων που έδωσε η εταιρεία για την πορεία των περισσότερων από τις δραστηριότητές της.

Οι μετοχές της Rhienmetall υποχώρησαν 0,88% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της εταιρείας από τη Moody's σε "Ba1"

Οι μετοχές της Alcatel Lucent σημείωσαν ράλι 7,4% μετά την μεγάλη πτώση χθες λόγω του καλέσματος της Γαλλικής κυβέρνησης προς την εταιρεία, να σκεφτεί πολύ προσεκτικά το σχέδιο περικοπής θέσεων εργασίας, το οποίο είχε παρουσιάσει την Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα