Ανάκαμψη του δολαρίου – Σταθεροποιητικά το ευρώ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 12:59
UPD:13:05
REUTERS/TRUTH LEEM

Ενίσχυση σημειώνει σήμερα το δολάριο έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, καθώς φαίνεται ότι θα επιτευχθεί λύση, έστω και προσωρινή, στο αδιέξοδο των ΗΠΑ. Σταθεροποητικές τάσεις επικρατούν στο ευρώ.

Ο δείκτης του δολαρίου σημειώνει ανοδο στις 80,47 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά οκτώ μηνών και τις 79,627 μονάδες που άγγιξε την περασμε΄νη εβδομάδα.

Το ευρώ διαπραγματεύται στο 1,3524 έναντι του δολαρίου με οριακή άνοδο 0,01%

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Mizuho Securities, Σο Αογιάμα,υπάρχουν σήμερα ελπίδες ότι η Ουάσινγκτον σημειώνει πρόοδο στο αδιέξοδο του shutdown και του ανώτατου ορίου του χρεόυς, και το δολάριο θα κερδίσει έδαφος εάν αυτά τα ζητήματα λυθούν.

Το δολάριο ενισχύεται 0,4% έναντι του γεν στο 97,74, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο μηνών που άγγιξε την Τρίτη, στο 96,55.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται σήμερα να επισκευτούν τον Λευκό Οίκο, ενώ αρκετοί , μαζί με αρκετούς Δημοκρατικους εμφανίζονται «ανοιχτοί» σε μια προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για τις διαπραγματεύσεις γύρω από τον προϋπολογισμο.

Το δολάριο κερδίζει έδαφος και λόγω των πρακτικών της πρόσφατης συνεδρίασης της Fed που έδειξαν χθες ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ της τράπεζας, στηρίζουν την έναρξη της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων αργότερα μέσα στο 2103.

Παρά όμως το... φως που έχει αρχίσει και προβάλλεται από την Ουάσινγκτον, το δολάριο μπορεί  να συνεχίσαι να είναι ευάλωτο, λόγω των ανησυχιών για το default των ΗΠΑ.

Οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2008, γεγονός που αντικατοπτρίζει την νευρικότητα των επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα