Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 12:37
UPD:12:40
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ενός μηνός, λόγω των ενδείξεων πως ο συμβιβασμός στην Ουάσινγκτον είναι αρκετά πιθανός, για αποφευχθεί η χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημιοσιεύματα, οι δύο πλευρές, οι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, φάινεται πως είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους των 16,7 τρις δολαρίων , σταματώντας το shutdown, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος να λυθούν οι διαφωνίες τους.

Εν τω μεταξύ, οι προειδοποιήσεις από τους αναλυτές, τους οικομολόγους αλλά και το ΔΝΤ έχουν ενταθεί, γύρω από το ότι η ενδεχόμενη αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας θα οδηγήσει σε βαρύ sell-off τις αγορές και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην αμερικάνικη αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύεται 1,05%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,90%, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1,23%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,46%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στο 1,58%, και ο ιταλικός FTSE MIB στο +1,65%.

Σύμφωνα με την Credit Agricole, η είδηση ότι ο πρόεδρος Obama θα συναντηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους μετά από συναντήσεις του  με τους Δημοκρατικούς, δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος στο αδιέξοδο των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της βρετανικής WH Smith σημειώνουν ράλι πάνω του 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας όπου έδειξε 6% αύξηση στα ετήσια κέρδη και ανακοίνωσε σχέδιο επαναγοράς μετοχών.

Η μετοχή της Hays ενισχύεται 2,1% λόγω των πολύ θετικών εκτιμήσεων που έδωσε η εταιρεία για την πορεία των περισσότερων από τις δραστηριότητές της.

Οι μετοχές της Rhienmetall υποχωρούν 2,2% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της εταιρείας από τη Moody's σε "Ba1".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα