ΥΜΑΘ: Άνω των 700 εκατ. το ύψος των επενδυτικών προτάσεων προς έλεγχο

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 19:46
UPD:19:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΜΑ

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου (Δ), παρέδωσε στον Πέτρο Κούστα (Α) ιδιοκτήτη της εταιρείας «Κ.Τ.Κ. Α.Ε.» επιταγή με το μεγαλύτερο ποσό πληρωμής προκαταβολής επιχορήγησης, που έχει δώσει μέχρι σήμερα η διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, μετά από έγκριση επενδυτικού σχεδίου.

Ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ το ύψος των 130 επενδυτικών προτάσεων από τη βόρεια Ελλάδα, που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής προς έλεγχο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως επισημάνθηκε με αφορμή την πληρωμή προκαταβολής επιχορήγησης σε εγκριθέν επενδυτικό σχέδιο.

Την επιταγή παρέδωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Κ.Τ.Κ. Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Καστοριά και δραστηριοποιείται στο χώρο της γούνας.

«Δίνοντας προκαταβολές επιχορήγησης σηματοδοτούμε την έναρξη μιας νέας επενδυτικής πρωτοβουλίας», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Πέτρος Κούστας, επισήμανε ότι μέσα από την επένδυση θα δημιουργηθούν άμεσα περισσότερες από 45 θέσεις εργασίας κάτι που, όπως σημείωσε, έχει ανάγκη ο νομός Καστοριάς και η ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα