Μικτές τάσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 16:54
UPD:16:57
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μετά από ένα θετικό άνοιγμα, οι πτωτικές τάσεις επέστρεψαν στη Wall Street, με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι θα προτείνει την Τζάνετ Γέλεν για τη θέση του επικεφαλής της Fed να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ το αδιέξοδο στο Κογκρέσο συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση του ονόματος της Γέλεν αποτελεί καλό νέο για τις αγορές, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ένα πρόσωπο το οποίο στηρίζει την ήπια και σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, που έχει υιοθετήσει η Fed.

Aυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,11%, ενώ 0,59% πτώση καταγράφει ο Nasdaq.

Eν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα και οι ανησυχίες συνεχιζούν να κυριαρχούν, με τις ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων να έχουν ανασταλεί και με την αμερικανική κυβέρνηση να βρίσκεται στην ένατη ημέρα του μερικού shutdown, αφού το πολιτικό αδιέξοδο να μην σημειώνει καμία πρόοδο.

Eλλείψει ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί στα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου,  τα οποία θα δημοσιευθούν σήμερα.

Η μετοχή της Alcoa ενισχύεται 3,90%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, όπου σημείωσε κέρδη 24 εκατ. δολαρίων.

Πτώση σημειώνει η μετοχή της Costco Wholesale, στο -1,17%,  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  τριμήνου, όπου σημειώθηκε αύξηση κερδών ύψους  617 εκατ. δολαρίων αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα