Σταθεροποιητικές τάσεις στο ευρώ

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 13:27
UPD:13:35
SHUTTERSTOCK

Σταθερά κινείται σήμερα το ευρώ, μετά τη μικρή ανακούφιση που είδε το δολάριο λόγω της είδησης για τον προσεχή διορισμό της Τζάνετ Γέλεν ως η νέα επικεφαλής της Fed.

Οι πιέσεις στην ισοτιμία δολαρίου / γεν περιορίστηκαν σήμερα μετά την στήριξη που φέρεται να δίνει ο Μπάρακ Ομπάμα στην Τζ. Γλέλεν για το τιμόνι της Fed, αν και το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ συνεχίζεται για έννατη ημέρα, κρατώντας το αμερικάνικο νόμισμα ακόμα κοντά στα χαμηλά οκτώ μηνών έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων.

Έναντι του γεν, το δολάριο ενισχύθεται ελαφρώς 0,4% στο 97,22, και απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο μηνών των 96,55 που άγγιξε χθες.

Το ευρώ κινείται σε σταθερά επίπεδα και στο 1,3583 με οριακά κέρδη 0,01%

Η επενδυτική όρεξη για ρίσκο ενισχύθηκε μετά τα νέα για την Γέλεν η οποία θεωρείται υπέρμαχος της τρέχουσας πολιτικής  της Fed, όπως τονίζει η RBC. Ωστόσο, όπως προσθέτει, αυτό το ράλι του δολαρίου έναντι του γεν, δεν αναμένεται να έχει διάρκεια καθώς υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, όπως το shutdown των ΗΠΑ και η προθεσμία για την αύξηση του ορίου του χρέους, τα οποία «χτυπούν» το αμερικάνικο νόμισμα.

Όπως σημειώνει και η BNP Paribas, η αβεβαιότητα αναμένεται να κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς και να μην θέλουν να λάβουν μεγάλες θέσεις στην αγορά συναλλάγματος. Φαίνεται πολύ απίθανο να λήξει σύντομα το αδιέξοδο στις ΗΠΑ, όπως προσθέτει η τράπεζα, και μπορεί και να κρατήσει πέραν της 17ης Οκτωβρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί βραχυπρόθεσμοι πτωτικοί κίνδυνοι για το αμερικάνικο νόμισμα, οι οποίοι θα λειτουργήσουν θετικά για το ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα