Προσπάθεια ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 13:04
UPD:13:29
EPA/Boris Roessler

Προσπάθεια ανάκαμψης από τα χαμηλά ενός μηνός που βρέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές αυτήν την ώρα, μετά τα νέα για τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν στο τιμόνι της Fed, τη στιγμή που η νευρικότητα των επενδυτών  για το αδιέξοδο στις ΗΠΑ μετά και την προειδοποίηση Ομπάμα για οικονομικό χάος,  συνεχίζεται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς 0.18%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακές απώλειες 0,02%, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,24%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,57%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στο +0,91%, και ο ιταλικός FTSE MIB στο +1,04%.

Δημοσιεύματα ξένων πρακτοπρείων και τύπου αναφέρουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να αναθέσει τα ηνία της Fed στην Τζάνετ Γέλεν, καθώς λήγει η θητεία του Μπεν Μπερνάνκε και πως αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα η στο Λευκό Οίκο με την παρουσία και του Μπεν Μπερνάνκε.

Η Τζάνετ Γέλεν θεωρείται «το μυαλό» πίσω από την πολιτική νομισματικών κινήτρων που ακολούθησε η Fed με αφορμηή τη χρηματοοικονομική κρίσης, και η επιλογή της ως επικεφαλής μεταφράζεται πως η Fed θα συνεχίσει την τρέχουσα νομισματική πολιτικής και τα πολύ χαμηλά επιτόκια, για πολύ καιρό ακόμη, γεγονός που ενισχύει την επενδυτική διάθεση..

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε χθες το Κογκρέσο να προχωρήσει σε ψηφοφορία για να λήξει το shutdown και να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, προειδοποιώντας ότι μια χρεοκοπία των ΗΠΑ θα προκαλέσει χάος. Μια απόφαση που θα επιτρέπει την χρεοκοπία, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι τρελή, καταστροφική και χαοτική, όπως τόνισε.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της γαλλικής Alcatel-Lucent υποχωρούν 6,2% μετά την είδη ότι ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την εταιρεία να διασφαλίσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορεί, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η μετοχή της Vedanta Resources υποχωρεί 3,5% μετά την υποβάθμισή της από την  Morgan Stanley σε underweight.

Η Morgan Stanley επίσης υποβάθμισε τις προοπτικές της γαλλικής  Saint-Gobain σε underweight, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να υποχωρούν αυτή την ώρα 2,9%

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα