Πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 23:26
UPD:23:31
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με πτώση έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στον αντίκτυπο του shutdown στις ΗΠΑ και στην έλλειψη προόδου που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, το επιχειρηματικό κλίμα στις μικρές αμερικανικές εταιρείες υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, καθώς αυξήθηκε η απαισιοδοξία για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο ανάλογος δείκτης της Εθνικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB)υποχώρησε στο 93,9 τον Σεπτέμβριο από το αναθεωρημένο 94,1 τον Αύγουστο

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την παγκόσμια οικονομία σημειώνει ότι το default στο χρέος των ΗΠΑ μπορεί να έχει σοβαρότατες συνέπειες σε διεθνές επίπεδο και αναθεωρεί προς τα κάτω προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Για τις ΗΠΑ, εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί το 1,6%, από 1,7% που προέβλεπε πριν και το 2014 θα διαμορφωθεί στο 2,6% από 2,6% πριν.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των  Wal Mart και Procter&Gamble ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Verizon και AT&T.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,07% στις 14,776.50 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 1,22% στις 1,655.59 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2% στις 3,694.83 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα