Μικρές απώλειες στη Wall Street

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 17:08
UPD:18:11
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με περιορισμένες απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, μετά από το βαρύ sell-off στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, όπου το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό συνεχίζεται.

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,20%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,14% και ο Nasdaq κινείται 0,30% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής πολιτικό αναλυτή της Potomac Research Group, Γκρεγκ Βαλιέρ, η πιθανότητα του default των ΗΠΑ τοποθετείται στο 10%, και όπως υπογραμμίζει, ο αντίκτυπος του παρατεταμένου shutdown στην οικονομία θα είναι καταστροφικός.

Χωρίς την αύξηση των 16,7 τρις δολαρίων που είναι το όριο του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα έχει ρευστά διαθέσιμα για να εξυπηρετήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως τονίζει ο αναλυτής της Daiwa Capital, Kρις Σικλούνα, δεν αναμένεται, πάντως, ούτε αυτήν την εβδομάδα να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της  JCPenney σημειώνουν άνοδο 3,63% μετά την ανακοίνωση μικρότερης από την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεών της τον Σεπτέμβριο, και των εκτιμήσεών της για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών σε πολλές από τις δραστηριότητές της.  

Η μετοχή της Talisman Energy ενισχύεται 0,6%, μετά το σχόλιο του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Καρλ  Ίκαν στο τουίτερ ότι έχει αγοράσει 61 εκατ. μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας και πως είναι πιθανό να συμμετάσχει στο Δ.Σ της.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα