Ακης Τσοχατζόπουλος: «Χρονιά των καταναλωτών το 2003»

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2003 15:37

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με βασικό θέμα τους αναπτυξιακούς στόχους για τη νέα χρονιά.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε το 2003 «χρονιά των καταναλωτών» θέλοντας να επισημάνει την έμφαση που θα δοθεί στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών-καταναλωτών στις εξελίξεις της αγοράς. Σε ό,τι αφορά την εικόνα της αγοράς, ο υπουργός τόνισε ότι «ο καταναλωτής μπορεί να ελέγξει, να συγκρίνει και να κρίνει τις τιμές πριν αγοράσει».

Αναφερόμενος στο θέμα των εξαγωγών, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές της Ευρώπης. Προωθείται ένας δεκαετής στόχος υψηλής παραγωγικότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ζήτησε τη συμβολή εργαζομένων και επιχειρήσεων στην επίτευξή του.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι επιβεβλημένη η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και μέσω αυτών θα αντιμετωπιστούν οικονομικοί και κοινωνικοί παράμετροι όπως η ανεργία. Επεσήμανε πάντως ότι η κρίση από τον πιθανό πόλεμο στο Ιράκ απειλεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπτυξιακή διαδικασία και της χώρας μας, πράγμα που συζητήθηκε εκτάκτως με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα