Κοντά στο ναδίρ τετραετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία το Δεκέμβριο

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2003 10:30

Κοντά στο κατώτερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών παρέμεινε τον περασμένο μήνα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στις έντονες ανησυχίες που προκαλεί η αύξηση της ανεργίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE, ο δείκτης που καταγράφει την εμπιστοσύνη των γάλλων καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους, στη δεύτερη ισχυρότερη της ευρωζώνης, παρέμεινε αμετάβλητη το Δεκέμβριο στο -17, στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή δεν εξέπληξε τους αναλυτές, οι οποίοι δεν ανέμεναν μεταβολή του εν λόγω δείκτη το Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2002 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε μέχρι το -18 που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

«Έχουν γίνει πολλές απολύσεις στον τομέα μου προσφάτως, γι΄ αυτό και έχω γίνει ιδιαίτερα προσεκτικός στις καταναλωτικές μου δαπάνες», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg γάλλος προγραμματιστής Η/Υ. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των εορτών τα δώρα που αγόρασε ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα