Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2003 15:43
UPD:15:51

Στην παρουσίαση του πακέτου αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας από τον πρόεδρο Μπους στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, ο αμερικανός πρόεδρος θα προτείνει την επίσπευση της μείωσης φόρων, την κατάργηση των φόρων στα μερίσματα και την παροχή κινήτρων στις εταιρείες για επενδύσεις σε εξοπλισμό http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/07/271997.htm .

«Οι εξαγγελίες του Μπους είναι αποφασιστικής σημασίας», δήλωσε στο CNN ο Χιου Τζόνσον, στέλεχος της First Albany, ο οποίος εκτιμά ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων.

Η ομιλία του αμερικανού προέδρου στην Οικονομική Λέσχη του Σικάγου θα ξεκινήσει στις 20:15 (ώρα Ελλάδος), περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Νωρίτερα, στις 17:00, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι παραπάνω παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,7% έναντι αύξησης 1,5% τον Οκτώβριο.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ο τομέας παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδειξε άνοδο το Δεκέμβριο για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο με βραδύτερο ρυθμό. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης SMI υποχώρησε στις 54,7 μονάδες τον περασμένο μήνα από 57,4 μονάδες παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη.

Την Παρασκευή εξάλλου, θα ανακοινωθεί η ανεργία Νοεμβρίου, η οποία εκτιμάται ότι υποχώρησε στο 5,9% από 6% το Νοέμβριο. Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα μισθολόγια -εκτός του αγροτικού τομέα- αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 22.000 έναντι μείωσης κατά 40.000 το Νοέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από τον επιχειρηματικό τομέα, η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας EMC ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 τα έσοδά της θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών χάρη στην αύξηση που σημειώθηκε στη ζήτηση προϊόντων της.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 2% και 2,47% αντιστοίχως http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/07/271988.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα