Στάση αναμονής στη Wall Street

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2003 16:48
UPD:16:57

Οριακές μεταβολές σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν αναμονή της εξαγγελίας δέσμης μέτρων από τον Τζορτζ Μπους για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, ο αμερικανός πρόεδρος θα προτείνει την επίσπευση της μείωσης φόρων, την κατάργηση των φόρων στα μερίσματα και την παροχή κινήτρων στις εταιρείες για επενδύσεις σε εξοπλισμό.

«Οι εξαγγελίες του Μπους είναι αποφασιστικής σημασίας», δήλωσε στο CNN ο Χιου Τζόνσον, στέλεχος της First Albany, ο οποίος εκτιμά ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων.

Η ομιλία του αμερικανού προέδρου στην Οικονομική Λέσχη του Σικάγου θα ξεκινήσει στις 20:15 (ώρα Ελλάδος), περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Νωρίτερα, στις 17:00, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι παραπάνω παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,7% έναντι αύξησης 1,5% τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.742 μονάδες μειωμένος κατά 0,36% και ο δείκτης Nasdaq στις 1.421 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,04%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση της EMC ότι τα έσοδά της στο τέταρτο τρίμηνο θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. H μετοχή της παραπάνω εταιρείας ενισχύεται κατά 8,97%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα