DailyFx.gr: Καμία θετική εξέλιξη στην Αμερική – Το ρίσκο ανεβαίνει

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 08:25
UPD:15/10/2013 13:02

Δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκτός από τις αντεγκλήσεις μέσω συνεντεύξεων για τον Τζον Μπόνερ και τον Μπάρακ Ομπάμα. Το ρίσκο ανεβαίνει καθώς βρισκόμαστε μόλις 9 ημέρες πριν την μεγάλη απόφαση για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Το άνοιγμα της εβδομάδας βρίσκει τους επενδυτές σκεπτικούς για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει το αδιέξοδο αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Προβληματισμοί και για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα «κόβει» την πρόβλεψη του ΑΕΠ της Κίνας στο 7.5% από το 8.3%. Τα ασιατικά χρηματιστήρια βρίσκονται στο κόκκινο μετά από αυτή την εξέλιξη, με τον Nikkei (-0.78%) να έχει χάσει τις 14.000 μονάδες. Τα ζεύγη του γιεν όπως ήταν λογικό δέχονται πιέσεις, και θα περιμένουμε το άνοιγμα του Λονδίνου για να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση.

Μικρές οι διακυμάνσεις και για τα βασικά νομίσματα με το EUR να βρίσκει στήριξη στα $1.3560, και το GBP να συνεχίζει να δέχεται πιέσεις. Το JPY είναι το νόμισμα που εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη αυτή την ώρα, κυρίως έναντι του AUD (0.44%) και του NZD (0.59%).

Η μοναδική σημαντική ανακοίνωση της ημέρας αφορά την επενδυτική εμπιστοσύνη Sentix της Ευρωζώνης στις 11:30, για να δούμε την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών στην μείωση του ΑΕΠ της Κίνας.

Παρακολουθήστε Live ανάλυση της αγοράς forex, μετοχών και εμπορευμάτων στις 12:00 στο Greek Live Trading Room του DailyFX.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς