Οριακή συρρίκνωση της εγχώριας μεταποίησης

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2001 17:17

Οριακή συρρίκνωση καταγράφει ο τομέας της εγχώριας μεταποίησης, καθώς η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών αποτελματώνεται, σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη για τις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα Greece Purchasing Manager's Index (ΡΜΙ). Τον Σεπτέμβριο 2001 ο λεγόμενος δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 49,8 μονάδες, κάτω από το κρίσιμο σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών που καταρτίζει το δείκτη, ο PMI σηματοδότησε πλέον την ολική συρρίκνωση της ελληνικής μεταποιητικής οικονομίας, για πρώτη φορά από την αρχή της συλλογής των δεδομένων, τον Μάϊο του 1999.

Η μείωση αυτή του PMI ήταν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέπεια κυρίως των περικοπών στις αγορές των επιχειρήσεων.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) αποτελεί ένα σύνθετο δείκτη σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει γενική εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της μεταποίησης. Η έρευνα για την Ελλάδα διεξάγεται από την βρετανική εταιρία NTC Research σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα