Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 19:33
UPD:19:36
REUTERS/PAUL HACKETT

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη βοήθεια τις ιταλικής αγοράς και του δείκτη FTSE MIB, ο οποίος συνέχισε να καταγράφει ράλι, δύο ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Όπως επισημαίνει η Nomura, η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτή όλη την εβδομάδα με τους δείκτες να κινούνται σε ένα σχετικά στενό φάσμα, καθώς δεν υπήρχαν πολλά σημαντικά οικονομικά ή εταιρικά νέα, για να ρυθμίσουν την κατεύθυνση. Η ψυχολογία εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά τις συνέπειες της συνέχισης της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,08%, ο DAX ενισχύθηκε 0,29%, ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,88%, και ο  IBEX 35 σημείωσε κέρδη 1,35%.

Υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι ότι το αδιέξοδο του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα έχει διάρκεια, εμποδίζοντας τις προσπάθειες για την επίλυση μιας μεγαλύτερης πρόκλησης, που δεν είναι άλλη από την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, για να αποφευχθεί η πιθανότητα default του αμερικάνικου χρέους της, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 1,59%, καθώς οι πρόσφατες πολιτικές εντάσεις στη χώρα, φαίνεται πως πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η αρμόδια διακομματική Επιτροπή της Γερουσίας τάχθηκε υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη. Η επιτροπή θα υποβάλει την εισήγησή της στην Ολομέλεια του Σώματος και η ψηφοφορία αναμένεται σε 20 μέρες.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της βρετανική ς Dixons ενισχύθηκαν 1,62% μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου στην οποία προχώρησε η UBS.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom ενισχύθηκαν 3,66%, μετά την αναβάθμιση της UBS από "ουδέτερη" σε "buy".

Οι μετοχές της Telecom Italia έκλεισαν τελικά με κέρδη 0,28%, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση ότι ο  Marco Patuano θα αναλάβει τα καθήκοντα του CEO, Franco Bernabe, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με τους μετόχους.

Οι μετοχές της εταιρείας ελαστικών Nokian Renkaat υποχώρησαν 8,79% καθώς η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα