Χαν: Περιμένουμε μόνο την τελική επιβεβαίωση για τους αυτοκινητόδρομους

Δήλωση του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 16:16
UPD:16:59
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Χαν δήλωσε πολύ σίγουρος ότι το ζήτημα ολοκλήρωσης του ζητήματος των παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης (φωτογραφία αρχείου).

Η Αθήνα έχει στείλει τις πληροφορίες που χρειάζονται για την έγκριση των έργων κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, με εξαίρεση την τελική επιβεβαίωση ότι έχουν συναφθεί όλες οι συμφωνίες από τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα, είπε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν δήλωσε πολύ σίγουρος ότι το ζήτημα ολοκλήρωσης του ζητήματος των παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. «Πιστεύω βάσιμα ότι θα εγκριθούν ως έργα μεγάλης κλίμακας συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στο εγγύς μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επίτροπος δήλωσε ότι μόλις δοθεί η τελική επιβεβαίωση περί σύναψης όλων των συμφωνιών, η έγκριση για τα έργα κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων θα είναι δυνατή.

«Έχω πλήρη επίγνωση της σημασίας των έργων αυτών για την ελληνική οικονομία και του σημαντικού ρόλου των περιφερειακών ταμείων της ΕΕ για την πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και για την υποστήριξη των πολιτών της» δήλωσε ο κ. Χαν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει σταλεί το προσχέδιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, βάσει προηγούμενης σχετικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του κ. Χαν.

«Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων όλων των επιτροπών παρακολούθησης, απεστάλησαν και επισήμως τα σχετικά αιτήματα τροποποιήσεων, από τα οποία προκύπτει το αναγκαίο για τους αυτοκινητοδρόμους ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Απομένει πλέον στην Επιτροπή να πάρει, βάσει των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί, τις σχετικές αποφάσεις. Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ καλή» είχε επισημανθεί από το υπουργείο.

Το αίτημα των ελληνικών αρχών για την τροποποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αναμένει η Κομισιόν, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για άντληση των πόρων που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, είχε δηλώσει ο κ. Χαν, συμπληρώνοντας ότι έως το τέλος του έτους θα ληφθεί από την Κομισιόν η απόφαση για διάθεση κονδυλίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Ο επίτροπος θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα στις 4-5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψή του φέτος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα