Ε.Ε.: Αναγκαία η συνεργασία κυβέρνησης - ΚΤ στην Κύπρο

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 15:03
UPD:15:11
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η συνεργασία μεταξύ κάθε κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας είναι αναγκαία προς το συμφέρον της διαφύλαξης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, σε γραπτή απάντησή του προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σχέση με ερώτηση για επιστολή του Όλι Ρεν προς την κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο, ο ευρωπαίος επίτροπος είχε αποστείλει επιστολή στον κύπριο υπουργό Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, στην οποία εγείρει το σημείο πως οποιεσδήποτε κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εμπίπτουν εντός των προνοιών του άρθρου 130 της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε., για αποφυγή υποδείξεων ή επηρεασμού της Κεντρικής Τράπεζας.

Η επιστολή φέρεται να σχετίζεται με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης αναφορικά με ενδεχόμενη προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο για παύση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα