ΔΕΗ - Διευκρινήσεις για τη συνεργασία με Wind

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2001 17:41

Σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της ιταλικής Wind στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με χθεσινή ανακοίνωση της διευκρινίζει ότι επέλεξε τη Wind ως στρατηγικό εταίρο λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση των επενδυτικών της συμβούλων Εθνικής Τράπεζας, Eurobank και Rothschild.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, βάση της συμφωνίας αποτελεί η κοινή και ισορροπημένη ανάπτυξη νέου τηλεπικοινωνιακού φορέα στην Ελλάδα με ισοδύναμη προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων, δηλαδή της ΔΕΗ και της Wind. Το προβάδισμα στη διοίκηση του νέου φορέα θα το έχει η Wind, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία.

Οπως επισημαίνεται, ο νέος φορέας, στον οποίο συμμετέχουν η Wind με ποσοστό 50% συν μία μετοχή και η ΔΕΗ με ποσοστό 50% μείον μία μετοχή, υπόκειται στον έλεγχο ΔΕΗ - Wind και όλες οι σημαντικές αποφάσεις περιλαμβανομένων και των αρμοδιοτήτων της διοίκησης, υπόκεινται σε κοινό έλεγχο και απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία για τη λήψη τους. Ωστόσο η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει τις δύο μετοχές που παρέχουν την πλειοψηφία στον νέο φορέα, οποτεδήποτε ο νέος φορέας πραγματοποιήσει κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ουδεμία αμοιβή προβλέπεται για την άσκηση διοίκησης της νέας εταιρείας εκ μέρους της Wind, η δε τεχνογνωσία παρέχεται σε τιμές κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα