Τέταρτη συνεχόμενη πτώση στη Σοφοκλέους

Αντίβαρο τηλεπικοινωνίες και ΔΕΗ
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2003 16:22
UPD:16:34

ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για τίτλους εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης -κυρίως από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών- είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αρχικών απωλειών του γενικού δείκτη.

Η πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν είναι ικανό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την εικόνα που παρουσίασε σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και η οποία ήταν για μία ακόμη φορά απογοητευτική.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στις 1.721,94 μονάδες μειωμένος κατά 0,25%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανάμεσα στις 1.704,12 και τις 1.737,25 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 87,2 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 3,3 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 83 σημείωσαν άνοδο, 222 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ καταγράφηκαν 57 αρνητικά ρεκόρ http://www.naftemporiki.gr/markets/newhilo.asp?mode=lo .

Τη μεγαλύτερη πτώση (11,67%) σημείωσε η μετοχή της Connection, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης είχε «κλειδώσει» στο limit down. Η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας απέστειλε σήμερα επιστολή στη διοίκηση του Χ.Α. http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/09/272652.htm σχετικά με τα όσα ακούσθηκαν χθες περί υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τραπεζικά ιδρύματα.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες με εξαίρεση τον τηλεπικοινωνιακό, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,42%. Αξιόλογη άνοδο (2,22%) σημείωσε η μετοχή της Vodafone-Panafon, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,94%. Ο τίτλος της Cosmote έκλεισε στα 9,5 ευρώ ενισχυμένος κατά 1,06%.

Στον αντίποδα, τις σημαντικότερες απώλειες (2,28%) κατέγραψε ο δείκτης των τροφίμων, ο οποίος δέχθηκε έντονες πιέσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης περιόρισε προς το τέλος στο 0,74% τις αρχικές του απώλειες χάρη στην ανάκαμψη των ΕΛ.ΠΕ. και την ενίσχυση των τοποθετήσεων στη ΔΕΗ (4,63%) και στους τηλεπικοινωνιακούς τίτλους (πλην ΟΤΕ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα