Εναρξη διαγωνισμού για την πώληση πακέτου θυγατρικής της ΟΑ

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2003 15:18

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Μεταφορών η έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε., θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

O χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου στην ιδιωτικοποίηση των θυγατρικών, συμμετοχών και κλάδων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, «DELOITTE & TOUCHE FINANCE», έχει απευθύνει πρόσκληση στις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα να καταθέσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2003.

Η πώληση θα γίνει μέσω κλειστού διαγωνισμού με τη διαδικασία «διαπραγμάτευσης ύστερα από προεπιλογή».

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2001 ανήλθε σε 8,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ.

Η Γαλιλαίος Ελλάς είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση σε συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού και των μεταφορών. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1991 από την Ολυμπιακή Αεροπορία, ως Εθνική Εταιρεία Διανομών - National Distribution Company (NDC) της Galileo International, η οποία ακολούθως εξαγοράσθηκε από την Cendant Corporation. Η Galileo International έχει παρουσία σε 115 χώρες με 40.300 πρακτορεία πελάτες και μερίδιο περίπου 30% της παγκόσμιας αγοράς. Οι πωλήσεις της Γαλιλαίος Ελλάς προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από αεροπορικές κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με δύο ακτοπλοϊκές στην Ελλάδα για την χρησιμοποίηση των συστημάτων κρατήσεων εισιτηρίων που έχει αναπτύξει.

Εχει δε τιμηθεί με δύο βραβεία ως το καλύτερο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων στην Ελλάδα για τα έτη 1998 και 1999, όπως επίσης και με το βραβείο του καλύτερου διανομέα της Galileo International στην Ευρώπη το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα