Μ. Ξαφά: Αποκλείει σταθερή άνοδο του ΧΑΑ μέχρι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2001 18:20

Ενα σταθερό ανοδικό ράλι τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί με την πολιτική παράλυση που θα υπάρχει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά η αναλύτρια της Schroder Salomon Smith Barney (SSSB) Μιράντα Ξαφά στην εβδομαδιαία ανάλυση της για την ελληνική οικονομία.

Η αναλύτρια της SSSB (μέλους τoυ Citigroup, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου του κόσμου) εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα σημειώσει μικρή μείωση τον Αύγουστο και θα διαμορφωθεί στο 3,7% με 3,8% από 3,9% που ήταν τον Ιούλιο.

Η κ. Ξαφά εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος των ισχυρών εργατικών συνδικάτων, τα οποία και ελέγχουν το ένα πέμπτο περίπου των ψηφοφόρων του Συνεδρίου, και τα οποία είναι αντίθετα στη μεταβίβαση των πλειοψηφικών μετοχικών πακέτων δημοσίων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Με τις δημοτικές εκλογές εξάλλου προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2002, φαίνεται απίθανο ότι θα επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές ακόμη και μετά το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, εκτιμά η κ. Ξαφά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα