Σταθεροποιητικά η τιμή του χρυσού

Oδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο του τελευταίου 12αμήνου
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 13:16
UPD:13:19
REUTERS/MICHAELA REHLE

Αυτήν την ώρα, η τιμή spot του χρυσού διαμορφώνεται στα 1336,5 δολάρια η ουγγιά με πτώση 0,2%,  μετά τα κέρδη που ξεπέρασαν το 1% την Παρασκευή.

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινείται αυτήν την ώρα ο χρυσός, μετά από ένα θετικό άνοιγμα το πρωί και σημαντικά κέρδη την Παρασκευή, καθώς η πιθανότητα «κλεισίματος» των βασικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ενισχύει τις τοποθετήσεις σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο του τελευταίου 12αμήνου, παρά τις αβέβαιες προοπτικές γύρω από την πολιτική της Fed.

Αυτήν την ώρα, η τιμή spot του χρυσού διαμορφώνεται στα 1336,5 δολάρια η ουγγιά με πτώση 0,2%,  μετά τα κέρδη που ξεπέρασαν το 1% την Παρασκευή.

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται επίσης τόσο τα συμβόλαια του ασημιού ( -0,35%) όσο και τα συμβόλαια του χαλκού (-0,03%).

Το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, ο χρυσός έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 9%, με την βοήθεια του short-covering, των γεωπολιτικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή και των αδύναμων οικονομικών στοχείων στις ΗΠΑ.

Τα κέρδη αυτά βάζουν τέλος στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί του πολύτιμου μετάλλου από το 2001 – ο χρυσός σημείωσε πτώση πάνω του 30% στα τρία τρίμηνα μέχρι τον Ιούνιο του 2013, λόγω των φόβων πως η Fed θα σταματήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να δεχθεί περαιτέρω στήριξη στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών γύρω από την προθεσμία τη αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα