Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 11:14
UPD:11:14
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Σε πτωτική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα σε Ιταλία και Ελλάδα, μετά τη σύλληψη του ηγετικού πυρήνα του κόμματος της Χρυσής Αυγής, επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των κερδών που καταγράφηκαν τις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 4,77%.

«Το νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και η συνέχιση των συζητήσεων με την τρόικα μαζί με την αβεβαιότητα σε Ιταλία και ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι οι διακυμάνσεις θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος στο πρωινό της σχόλιο.

Στις 11:05, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.013,96 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,65%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,60 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 2,29%.

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,28%), Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,93%), Τηλεπικοινωνιών (-1,73%) και Κατασκευών (-1,49%).

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, 41 υποχωρούν, μόλις 7 κινούνται ανοδικά και 10 παραμένουν σταθερές.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα