Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές

Ιταλία και ΗΠΑ επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 10:34
UPD:10:42
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, καθώς η πολιτική κρίση στην Ιταλία και ο κίνδυνος παράλυσης του κρατικού μηχανισμού στις ΗΠΑ πλήττουν το επενδυτικό κλίμα.

Στις 10:08 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,7% στις 1.245,47 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημείωνε πτώση 2%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,6%. Η μετοχή της Banco Popolare υποχωρεί κατά 4,5%, της Commerzbank κατά 2,5% και της Societe Generale κατά 1,8%.

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική αστάθεια από το Σάββατο, όταν παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί από το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο παράλυσης της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της από το πρωί της Τρίτης, αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού σήμερα το βράδυ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα