Στην πέμπτη εβδομάδα πτώσης οδηγείται ο χρυσός

Πτωτικά κινούνται το ασήμι και ο χαλκός
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:01
UPD:13:06
REUTERS/LISI NIESNER

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται σήμερα η τιμή του χρυσού λόγω, των μικτών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, οδεύοντας προς την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, λόγω τη συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την προοπτική της πολιτικής της Fed καθώς και της μειωμένης ζήτησης εν όψει της αργίας στις αγορές της Κίνας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ήταν γενικά οριακή, εκτός από την εβδομάδα που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της Fed, όπου η τιμή του σημείωσε πτώση 5%.

Η λύση στο πρόβλημα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ και του ανώτατου ορίου του χρέους καθώς και οικονομικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής της Fed, είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν το χρυσό σε άνοδο το επόμενο διάστημα, όπως σημειώνει η Joyce Liu, αναλύτρια στην Phillip Futures.

Αυτήν την ώρα η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1322,3 δολάρια η ουγγιά με πτωση 0,14%, ενώ πτώση 0,79% σημειώνουν τα συμβόλαια του ασημιού, και 0,12% χαμηλότερα κινούνται τα συμβόλαια του χαλκού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα