Άνοδικά ευρώ και στερλίνα, πτώση δολαρίου έναντι γεν και ελβετικού φράγκου

Σε ένα πιο αδύναμο δολάριο «στοιχηματίζει» η Goldman Sachs
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 12:04
UPD:12:14
EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ελαφρώς υψηλότερα κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε πανεπιστήμιο στο Μιλάνο, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται στο 1,3505 έναντι του δολαρίου με άνοδο 0,13%.

Υψηλότερα κινείται σήμερα και η στερλίνα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας πως δεν εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες αγορές ομολόγων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας.

Ο Μαρκ Κάρνει δήλωσε στην εφημερίδα Yorkshire Post ότι η BoE θα εξετάσει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των μέτρων τόνωσης της οικονομίας, μόνο εάν η ανάκαμψη επιδεινωθεί.

Η στερλίνα σημειώνει άνοδο έναντι του δολαρίου κατά 0,4% στο 1,6096, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το 1,6133.

Το δολάριο υποχωρεί στο χαμηλό 7,5 μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου, λόγω των ανησυχιών για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ενώ υποχωρεί και έναντι του γεν μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας ότι δεν αναμένεται να υπάρξει μείωση του εταιρικού φόρου σύντομα.

Αυτήν την ώρα το δολάριο υποχωρεί στο 0,9093 έναντι του ελβετικού φράγκου και στο 98,65 έναντι του γεν.

Σε ένα πιο αδύναμο δολάριο «στοιχηματίζει» η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας πως η απόφαση της Fed δημιούργησε έντονη αβεβαιότητα στους επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος και αφαίρεσε έναν πιθανό καταλύτη για την ενίσχυση του αμερικάνικου νομίσμστος.

Η Goldman αναμένει πως η Fed θα ανακοινώσει την μείωση των αγορών assets, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ξεκινώντας με 10 δισ. δολάρια. Το πιο σημαντικό από πλευράς της αγοράς συναλλάγματος είναι η ενίσχυση του forward guidance.  Yποθέτωντας ότι ο πληθωρισμός δεν θα αυξηθεί σημαντικά και πως η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπως τόσο η Goldman όσο και η Fed εκτιμούν, με το ξεκίνημα του tapering της Fed, το δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται.

Η Goldman Sachs «βλεπει» την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,38 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ εκτιμά ότι το δολάριο θα αγγίξει το 1,68 έναντι της στερλίνας.

Σε υποβάθμιση της σύστασής της για το δολάριο έναντι του ευρώ προχώρησε σήμερα η UBS, σε «ουδέτερη»,  και στο κλείσιμο των long θέσεων στο αμερικάνικο νόμισμα, λόγω της απόφασης της Fed για διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • GBPUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα