Nokia: Προς συμφωνία με Alcatel-Lucent

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 11:32
UPD:11:34
REUTERS/DADO RUVIC

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων Nokia και Alcatel-Lucent θα δημιουργούσε το δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στην αγορά υποδομών για δίκτυα.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Alcatel-Lucent φέρεται να εξετάζει η Nokia, έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία για πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στη Microsoft, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο έγκυρα πληροφορημένες πηγές, η φινλανδική εταιρεία εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού με το τμήμα δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Alcatel-Lucent.

Μια συνεργασία με την Alcatel-Lucent θα βοηθήσει τη Nokia να αμφισβητήσει την «κυριαρχία» της Ericsson - του μεγαλύτερου κατασκευαστή ασύρματων δικτύων στον κόσμο - αλλά και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη Ηuawei Technologies.

Αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων Nokia και Alcatel-Lucent θα δημιουργούσε το δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στην αγορά υποδομών για δίκτυα, με μερίδιο ελέγχου μικρότερο από το ποσοστό 36% της Ericsson και οριακά πάνω από το ποσοστό 32% της Huawei.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα