Βρετανία: Στα προ κρίσης επίπεδα η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 10:14
UPD:10:23
REUTERS/ANDREW WINNING

Καταγράφηκε άνοδος του δείκτη εμπιστοσύνης στο -10 από -13 που ήταν τον Ιούλιο,

Ολοένα πιο πεπεισμένοι ότι η βρετανική οικονομία ανακάμπτει εμφανίζονται οι Βρετανοί, η αισιοδοξία των οποίων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007, έναν χρόνο πριν το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Στη μηνιαία έκθεσή της η GfK κατέγραψε άνοδο του δείκτη εμπιστοσύνης στο -10 τον Αύγουστο από -13 που ήταν τον Ιούλιο, η οποία αποδίδεται κυρίως στην πιο αισιόδοξη αξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών και στη μεγαλύτερη προθυμία των Βρετανών να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές.

Ο δείκτης της GfK κινείται ανοδικά τους τελευταίους πέντε μήνες, έχοντας καταγράψει, μάλιστα, τη μεγαλύτερη άνοδο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 1993, όταν η βρετανική οικονομία ανέκαμπτε από την τελευταία βαθιά συρρίκνωση.

Η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης ίσως αποτελεί απάντηση στα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τα οποία δείχνουν ότι η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2013 και το δεύτερο τρίμηνο σημείωσε επιτάχυνση.

«Είτε η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη είναι πραγματική είτε αποδειχθεί πως είναι φούσκα προερχόμενη από τις πιστώσεις, αυτή η συνεχιζόμενη σταθερή βελτίωση της εμπιστοσύνης φαίνεται πως είναι καλά νέα για την κυβέρνηση, σχολίασε στέλεχος της GfK.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα