'Oλι Ρεν: Σε καλό δρόμο τα σχέδια προϋπολογισμού της Γαλλίας

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 15:33
UPD:16:08
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί (αριστερά) και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Οι οικονομικές προβλέψεις και η προβλεπόμενη εξοικονόμηση του προϋπολογισμού της Γαλλίας βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο ‘Ολι Ρεν σε μία προσπάθεια μετριάσει την έντονη κριτική που δέχεται το Παρίσι για τις μέτριες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει εώς τώρα.

Οι σχέσεις της χώρας με την Κομισιόν είναι τεταμένες από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι Γαλλία πρέπει να μειώσει τις δαπάνες και να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα, με αντάλλαγμα τη διετή παράταση στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων του προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην λέει στην Γαλλία το πώς να μεταρρυθμίσει την εύθραυστη οικονομία της.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
EURONEWSGREEK
REUTERS

«Η Γαλλία έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και αυτό το σχέδιο του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και συνετή χάραξη πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μοσκοβισί.

EURONEWSGREEK

Ο Μοσκοβισί παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2014 στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, όπου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται  εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ  για να επιτευχθεί δημόσιο έλλειμμα 3,6%, σε μια χρονιά όπου η οικονομική ανάπτυξη προβλέπεται να διαμορφωθεί σε μόλις 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα