Η Καρδασιλάρης ΑΕΒΕ για την πυρκαγιά στο εργοστάσιό της

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 16:43

Η εταιρεία ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«Την Δευτέρα 20/01/2003 και κατά τις 04:30 π.μ., εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε τμήμα του κεντρικού εργοστασίου της εταιρίας (εργοστάσιο Α) επί της οδού Ορφέως 152 και Δημαράκη στο Βοτανικό. Η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία ενημερώθηκε από τους φύλακες χώρου του εργοστασίου, με συντονισμένες προσπάθειες έθεσε υπό έλεγχο το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθούν οι ζημιές λόγω μη πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η Διοίκηση της εταιρίας διαβεβαιώνει ότι το συμβάν αυτό δεν θα εμποδίσει την ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας, η οποία θα υποκατασταθεί για το σύντομο χρονικό διάστημα της αποκατάστασης των ζημιών, υπολογιζόμενο σε δύο μήνες, από τις παραγωγικές μονάδες των θυγατρικών και συνεργαζομένων εταιριών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΞΗΡΟΦΡΟΥΤ ΑΕ, ΣΔΟΥΚΟΣ ΑΝΤ. ΑΕΒΕ, ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕ ‘ΤΡΟΦΙΝΟ’, NUT COMPANY ΑΕΒΕ, ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΕ, ECHALIE SA Γαλλίας). Το λογισμικό της εταιρίας τηρούμενο στο εργοστάσιο Β δεν έχει υποστεί βλάβες. Οι παραγγελίες και οι λοιπές πληροφορίες, τηρούμενες στο εργοστάσιο Β έχουν διασωθεί.

Επιπλέον η ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου στο Σχηματάρι σε σύντομο χρόνο, περίπου τέσσερις μήνες, θα υποβοηθήσει την ταχεία ανάκαμψη της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας της εταιρίας. Πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας βρίσκονται ήδη στα τελωνεία και τις αποθήκες των προμηθευτών. Νέος μηχανολογικός εξοπλισμός ήδη παραγγέλλεται. Επισημαίνεται ότι το κτίριο Α έχει μεταβιβασθεί στην εταιρία ALPHA LEASING και έχει υπογραφεί σύμβαση αντίστροφης χρηματοδοτικής μίσθωσης (sale & lease back) 15ετούς διάρκειας.

Η εταιρία είναι πλήρως ασφαλισμένη τόσο για τα περιουσιακά της στοιχεία, όσο και για κάθε έμμεση ή αποθετική ζημιά.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα