Σλοβενία: Ψήφος εμπιστοσύνης για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:12
UPD:14:27
REUTERS/LAURENT DUBRULE

H πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ.

Ψήφο εμπιστοσύνης για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2014 σκοπεύει να ζητήσει η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ, όπως η ίδια αποκάλυψε με δηλώσεις της στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη Δευτέρα τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2014 και να τον αποστείλει στη Βουλή μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός δεν θα εγκριθεί από την κυβέρνηση την Πέμπτη - όπως αρχικά αναμενόταν - διότι πρώτα θα πρέπει να παρουσιαστεί στους κοινωνικούς εταίρους, την Παρασκευή, διευκρίνισε η κ. Μπράτουσεκ.

Αύριο, Τετάρτη, η πρωθυπουργός της Σλοβενίας θα παρουσιάσει, ανεπίσημα, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού. Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί με την αντιπολίτευση πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού.

Η κ. Μπράτουσεκ διέψευσε, για μια ακόμη φορά, κατηγορηματικά τις φήμες, βάσει των οποίων η Σλοβενία πιέστηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να δεχθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα