Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 14:58

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, όπως υποδεικνύεται και από την πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών Texas Instruments, Qualcomm και Computer Associates.

Ώθηση στον εν λόγω κλάδο εκτιμάται ότι θα δώσουν και οι πληροφορίες ότι τόσο η Merrill Lynch όσο και η UBS Warburg προέβησαν σε αναβάθμιση των επενδυτικών τους προτάσεων για τη μετοχή της Lucent Technologies.

Πολλά θα εξαρτηθούν ωστόσο από τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν πριν και μετά την έναρξη των συναλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) το υπουργείο Εργασίας της χώρας θα ανακοινώσει τον αριθμό των νέων αιτήσεων που υπεβλήθησαν την εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας. Εκτιμάται ότι οι εν λόγω αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board για το Δεκέμβριο, ο οποίος εκτιμάται ότι παρέμεινε αμετάβλητος στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 1,47% και 0,35% αντιστοίχως. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 878,36 μονάδες μειωμένος κατά 1,04%.

Αυτή την ώρα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιρειών μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της φινλανδικής Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/23/275984.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα