«Ελλάδα, ευρωκρίση και ανεργία οι προκλήσεις για Μέρκελ»

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 00:16
UPD:00:17
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

«Ο ιστορικός θρίαμβος της Α. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές απέδειξε πως οι Γερμανοί την εμπιστεύονται και την στηρίζουν να συνεχίσει  τις πολιτικές της», αναφέρει η Τερέσα Χούμπνερ.

«Η διαχείριση της ευρωκρίσης, η υψηλή ανεργία στις χώρες της Ευρωζώνης και φυσικά το ζήτημα της Ελλάδας είναι μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη η Αγκελα Μέρκελ. Δεν είναι τυχαίο που κατά την διάρκεια της προεκλογικής της περιόδου η Αγκελα Μέρκελ απέφυγε επιμελώς να ασχοληθεί με αυτά τα δύσκολα προβλήματα» επισημαίνει η Τερέσα Χούμπνερ, δημοσιογράφος στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD στο naftemporiki.gr.

«Ο ιστορικός θρίαμβος της Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές απέδειξε πως οι Γερμανοί την εμπιστεύονται και την στηρίζουν να συνεχίσει  τις πολιτικές της τόσο εντός Γερμανίας όσο και στην διεθνή πολιτική σκηνή. Η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Γερμανία είναι ευχαριστημένη μαζί της. Θεωρεί πως είναι προσωπικό της επίτευγμα το γεγονός ότι η Γερμανία ζει τα καλύτερα της χρόνια», προσθέτει η Χούμπνερ.
Αυτό φάνηκε άλλωστε, σύμφωνα με την γερμανίδα δημοσιογράφο, από το γεγονός πως μετά την τηλεοπτική της μονομαχία με τον Πέερ Στάινμπρουκ, ο κόσμος μίλαγε περισσότερο για το κολιέ της Μέρκελ παρά για το πώς θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη σε περίπτωση που επανεκλεγεί για τρίτη θητεία.  
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα