Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Πάνω από το +5% η μετοχή της Apple
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 16:51
UPD:17:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Χαμηλότερα κινείται λίγο μετά το άνοιγμα η Wall Street, καθώς οι αντιπαραθέσεις γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους και τον προϋπολογισμό στην Ουάσιγκτον, επισκιάζουν τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη  και την Κίνα.                            

 Αυτήν την ώρα ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση της τάξης του 0,16% στις 15.427 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,26% στις 1,705.53 μονάδες, και ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται 0,09% στις 3.778,02 μονάδες.

 Οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με στόχο να περάσει ένα ψήφισμα για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πέρα από την 1η Οκτωβρίου. Την Παρασκευή, οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που θα χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά παρεμποδίζουν το Obamacare (ο νόμος Μπαράκ Ομπάμα για την υγεία). Ωστόσο, το νομοσχέδιο φαίνεται απίθανο να περάσει μέσα από την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς,  Γερουσία.

O αναλυτής της Daiwa Capital Markets, Michael Moran προειδοποίησε ότι μία οξεία συζήτηση θα μπορούσε να ταρακουνήσει τους καταναλωτές και την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και θα οδηγήσει σε μείωση των σχεδίων των δαπανών.

Σήμερα εντάσσονται επισήμως στον δείκτη Dow Jones Industrial Average οι μετοχές των Visa, Goldman Sachs και Nike,  αντικαθιστώντας τις Alcoa, Hewlett-Packard και Bank of America.

Η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 5,66% μετά και την ανακοίνωση  ότι οι πωλήσεις της για το νέο iPhone άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, με 9 εκατομμύρια smartphones να πωλούνται μόλις τις πρώτες μέρες της διάθεσής τους στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι υπήρχαν πάνω από 200 εκατομμύρια downloads της  νεάς πλατφόρμας  iOS 7.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft αναμένεται να εισαγάγει την νέα γενιά tablets της σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία επίσης φημολογείται ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάποια αξεσουάρ, όπως ένα φορτιστή και ένα κάλυμμα tablet (που ονομάζεται "Cover Power") που ενεργεί και ως πληκτρολόγιο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα