Νευρικότητα και μεταβλητότητα στο ΧΑ μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 14:43
UPD:15:07
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι εξελίξεις γύρω από την κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία και των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, διατηρεί τη νευρικότητα σήμερα στο Χ.Α με τον γενικό δείκτη να κινείται με αρκετές διακυμάνσεις, ανεβάζοντας ωστόσο ταχύτητα τα τελευταία λεπτά. Κέρδη σημειώνουν ο ΟΤΕ, η Πειραιώς και η Alpha Bank ενώ ΔΕΗ, Τιτάν,  ΕΧΑΕ, Motor Oil και Ελλάκτωρ δέχονται πιέσεις.

Αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης κινείται 0,49% υψηλότερα στις 988,87 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται λίγο πάνω από 23 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,76% στις 150,38μονάδες, κυρίως λόγω των κερδών σε Alpha και Πειραιώς, ενώ εντάθηκε τα τελευταία λεπτά η άνοδος στον FTSE Large Cap ο οποίος αυτήν ώρα ενισχύεται 0,71 % στις 335,36μονάδες.

Η νευρικότητα στην αγορά ήταν αναμενόμενη, μία... διάθεση που άλλωστε μοιράζονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, προκαλούν αβεβαιότητα αφού είναι μία διαδικασία η οποία μπορέι να κρατήσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ιδανικό για την Ελλάδα θα ήταν ένα αποτέλεσμα που θα έδινε την ευκαιρία για συγκυβέρνηση της Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, προκειμένου να περιοριστεί το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα μας, κάτι που θα οδηγήσει σε εύρεση λύσης για το θέμα του ελληνικού χρέους, όχι μέσω νέου κουρέματος , αλλά με επιμήκυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα και μείωση των επιτοκίων των δανείων. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα